Share This

Fenixloodsen Fenix 2

RUW RAUW ROUGH TEMPTING INTERESTING

De Fenixloodsen. bereikbaar via de Rijnhavenbrug  vanaf de Wilhelminapier.

De loodsen Fenix I en II aan de Veerlaan op Katendrecht zijn de restanten van de San Francisco Loods van de Holland Amerika Lijn. Deze loods werd na de oorlog door de verplaatsing van de HAL naar de Wilhelminapier door de gemeente onteigend. De twee loodsen uit 1951 zijn 48 meter breed en 121 meter en 164 meter lang en hebben elk twee verdiepingen. De loodsen hebben een betonnen draagconstructie en zijn opgevuld met metselwerk dat bepleisterd is. De bijzondere raamvorming intensiveert het massieve uiterlijk en benadrukt het ongepolijste karakter.

Fenixloods I wordt beheerd door JMR. Deze evenementenorganisatie is bekend van grootschalige festivals als de Dance Parade, Metropolis Festival, Camping Rotterdam en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Fenixloods II ( vanaf de brug rechts) wordt herontwikkeld en beheerd door CPTRTD en krijgt als innkeepers CAPETOWNROTTERDAM.com en CODARTS circus ROTJEKNOR.

CPTRTD (capetownrotterdam) is een initiatief van HardRomance.com en Confettireclame.nl en hiermee bureau voor het andere doen, CREATING the City from Within. en is vooral gericht op fotografie en visuele toepassingen op event, media, lifestyle, cultuur en horecagebied.

Op de Nacht van de Kaap heeft CPTRTD zijn visitekaartje afgegeven met het presenteren van POSSE ESPRESSOBAR, de restauratie en upgrading van het poortwachtershuisje. Het plein naast Fenix2 was het centrum voor anders.. een toffe plek.

Met buren als theater Walhalla en Fenix 1 kan CPTRTD in Fenix2  de slagroom op de taart worden van de Kaap.